Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Als u geen cookies wilt accepteren, kunt u hier klikken voor meer informatie.

OK

Verwijzing

Verwijzing voor de specialist
Voor een verwijzing naar de specialist heeft u altijd een verwijsbrief (digitaal of op papier) van uw huisarts nodig. Zonder verwijsbrief bestaat de mogelijkheid dat u zelf de rekening van het bezoek aan de specialist ontvangt. De zorgverzekeraar zal deze rekening, zonder verwijzing, niet vergoeden. 

Zorg er dan ook voor dat u voorafgaand aan het maken van de afspraak met een specialist contact heeft gehad met uw huisarts over uw klachten en over de mogelijke verwijzing. Een verwijsbrief achteraf regelen met uw huisarts is niet mogelijk. 

Verwijzing andere zorgverleners
Voor de meeste zorgverleners in de eerste lijn is een verwijziging nodig van uw huisarts. Voor een aantal zorgverleners is geen verwijsbrief nodig zoals bijvoorbeeld voor fysiotherapie. Dit kan per zorgverzekeraar en -pakket verschillen. Kijkt u dit na in uw polisvoorwaarden. 
 
Een verwijsbrief is wel zinvol voor een betere afstemming tussen uw huisarts en de andere zorgverleners en daarmee een betere behandeling
 
Verklaringen (geneeskundige)
Wij kunnen geen geneeskundige verklaring afgeven, waarbij wij als uw huisarts zijnde, een oordeel geven over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid om bepaalde dingen wel of niet te doen. Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken,  is iemand in staat een auto te besturen, is iemand in staat naar school te gaan, is iemand in staat goed voor de kinderen te zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd, heeft iemand recht op een parkeervergunning, heeft iemand recht op aangepaste woonruimte enzovoort. Klik hier voor meer uitleg hierover.